XIII Concurso Internacional de Composición de Marchas para Cabalgatas de Reyes Magos

Tempora Belli (2005) és un encàrrec de l’esquadra de la Filà Muntanyesos en el seu any d’alferes. En la seua versió original es tracta d’una marxa medieval per a banda, cor –lletra de Jordi Grau, versió llatina d’Alfons Jordà– i instruments tradicionals medievals. La seua estrena va tenir lloc dins les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi l’any de la composició –amb aquesta formació instrumental– a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, Menestrils d’Ontinyent i el cor de cambra de la Coral Crevillentina, tots sota la direcció de Gregorio Casasempere Gisbert.

Posteriorment es va fer una segona versió per a orquestra, que va estar estrenada per la Orquestra Simfònica Alcoiana sota la direcció del mateix Gregorio Casasempere dins del concert «Música de Compositors Alcoians per a la Festa de Moros i Cristians» que, amb motiu de la seua capitania, va organitzar la Filà Muntanyesos d’Alcoi el matí del 12 de març de 2006. Aquest concert extraordinari va estar enregistrat pocs mesos després en un CD titulat Simfonia per la Festa (Caixa Ontinyent, 2006). Finalment, al 2013, s’ha realitzat la darrera versió per a banda, sense instruments medievals i amb la intervenció del cor –com en el cas de la versió orquestral– de manera opcional. L’estrena de la versió de 2013 va estar novament a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, aquesta vegada sota la direcció del mateix compositor.

La composició, dividida clarament en dues grans seccions i que vol ser una mirada renovada cap als orígens de la marxa cristiana, utilitza dos materials temàtics medievals bàsics en la seu constitució. D’una banda, el conegut Cant de la Sibil·la –en diferents manifestacions monòdiques i polifòniques presents dins l’àmbit valencià-català-balear– i d’altra, la cançó de croada del rei Teobaldo de Navarra titulada Seignor, saichiés qui or ne s’en ira. La segona gran secció, on la coral presenta el text, és original.

Mostrando los 5 resultados

Ofrecemos pago seguro

Aceptamos los siguientes métodos de pago:

Política de devoluciones

Actualizamos nuestra política de devoluciones

Soporte

Llámanos aquí:

+34 601905244+34 626581234

info@gtemusica.com

//
Ginés
|
//
¿En qué te podemos ayudar?